המאמר באדיבות https://www.yaelharel.co.il

האינטרנט ולמעשה כל הממד הווירטואלי מתנהל תחת חוקים ודינים ייחודיים. באינטרנט, דווקא העובדה שהכל נראה פתוח, חסר גבולות ולפעמים נזיל, הופכת את החוקים הללו לחשובים במיוחד. כל בעל אתר שרוצה להימנע מהסתבכות, מתביעה, מהפרות של זכויות יוצרים או מתשלומי פיצויים צריך לדעת לפחות את דיני האינטרנט העיקריים. 

תנאי שימוש ופרטיות 

אחד הנושאים הרגישים ביותר באינטרנט הוא הפרטיות של הגולשים. לאתרים שונים ולספקי שירות מקוונים יש גישות שונות ביחס לפרטיות. באתרים ובאפליקציות חשוב להציג לפני הגולשים והמשתמשים את תנאי השימוש והפרטיות. מי שלא עושה כן, עלול למצוא את עצמו מסובך עם תביעות ודרישות לפיצוי. 

זכויות יוצרים 

אם אתם משתמשים באתר שלכם בתמונות או תכנים שאינם שלכם, אתם חשופים לתביעה בנושאי הפרת זכויות יוצרים. באינטרנט אפשר לראות כיום את הזירה הכי גדולה לא רק למסחר אלא גם לפגיעה בקניין רוחני וזכויות יוצרים. במידה ואתם משתמשים בצילומים שלא אתם צילמתם או בתכנים אחרים שלא אתם יצרתם, חשוב שתדעו מהי גישתו של החוק בנושא. ככלל, חשוב לכל בעל אתר לדעת שעדיף לקבל הסכמה והרשאה בכתב מאת יוצר התכנים, בדבר שימוש מוסכם בתוכן. כך, באתר התדמית, הבלוג או באתר המסחר שלכם לא יהיו הפרות על פי דין, שיכולות לגרור תביעה ודרישה להסרת התוכן ואף פיצויים. 

הנגשת אתרים 

דיני אינטרנט כוללים גם נושאים שפחות נוגעים לבעלי אתרים שלא משתמשים בשפה או בלשון פוגענית, למשל לשון הרע בפרסומים מקוונים. עם זאת, יש דינים שבהחלט חשובים לכל בעל אתר. לדוגמא, החוק שעוסק בהנגשת אתרים. מדובר בהנגשה עבור בעלי מוגבלויות, לדוגמא לקויי ראייה, שזקוקים לתמיכה בצורת גופן מוגדל או תכני שמע. 

Categories: כללי

0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *