הרבה מאד מדובר בשנים האחרונות על הנושא של אבטחת מידע אישי ורגיש וההתגוננות של חברות, ארגונים וגופים ממשלתיים מפני מתקפות סייבר כאלה ואחרות. מכיוון שכיום השמירה של נתונים אלה מתבצעת במרחב וירטואלי מקוון – הרי שמוטלת אחריות עצומה על אותו גוף לשמור על הנתונים והמידע מכל משמר. אין זה פשוט כלל וכלל וחברות רבות מעסיקות לשם כך מומחים בעלי שם ומשלמות לא מעט כספים. יחד עם זאת חשוב מאד להבין שגם בידיו של האזרח הקטן עומדות לא מעט דרכים לדעת ולוודא שאתר אינטרנט שאליו הוא עומד להזין את הפרטים האישיים שלו אכן עומד בפרוטוקולים מחמירים של שמירה על מידע אישי, סודי או רגיש. אם יש ספק כמובן שעדיף להימנע מאותה הזנת נתונים או לפחות להמתין עד שמקבלים תשובות ברורות.

איך יודעים מתי יש פרוטוקול אבטחה והגנה?

ראשית חשוב להדגיש שרוב משתמשי האינטרנט לוקחים כמובן מאליו את הנושא של אבטחת מידע ואין זה מומלץ. לא כל אתר אינטרנט שצריך להזין אליו פרטים אישיים אכן יקפיד על אבטחת מידע ברמה גבוהה ולכן יש כאן אחריות אישית גבוהה ומשמעותית. ראשית, בשדה שבו מופיעה כתובת האינטרנט של האתר שגולשים אליו יופיע סמל של מנעול. זו כבר התחלה טובה. על פי דעתם של מומחי אבטחת מידע ואינטרנט אפילו די בזה כדי להבין שמי שעומד מאחורי האתר מבין את הסכנות שיש באינטרנט ופועל למען הגנה על הפרטים והמידע של המשתמשים. דבר נוסף שכדאי לוודא הוא הצהרה שמופיעה באתר עצמו בנוגע לאבטחת הפרטים שבו. לא כל מי שמקים אתר יכול לקבל חותמת דיגיטלית שהמשמעות שלה היא שהאתר מאובטח ושמור ולכן אם זה מופיע – כנראה שיש פרוטוקולי מחמירים שמגנים על המשתמשים.

לא נחים ותמיד בודקים ומוודאים!

כמובן שגופים רשמים כמו בנקים, קופות חולים, חברות ביטוח ואתרים של מוסדות ממשלתיים פועלים בצורה מסודרת ודואגים לאבטחת המידע הרלוונטי. יחד עם זאת – תמיד כדאי להיות בכוננות גבוהה ולוודא שהאתרים שגולשים אליהם מאובטחים ושמורים. כך אפשר אפילו להפנות את תשומת ליבו של מנהל עסק על כך שנראה או נדמה שהאתר שלו לא מאובטח או שיש תקלה באבטחה עצמה. ייתכן מאד שיודו לגולש האקראי שיעשה זאת ויגלה את הטעות. למרות שנראה שמדובר בנושא שלאזרח הקטן אין נגיעה אליו או יכולת להשפיע עליו – תמיד יש מה לעשות ולוודא לפני שבוחרים להזין פרטים אישיים רגישים לאתר אינטרנט זה או אחר. זו אחריות של כל אחד ואחד ובמבט מהיר אפשר לגלות פרצות או בעיות. לאחר שמתריעים ומתבצע התיקון – אפשר להמשיך להתנהל כרגיל במרחב הווירטואלי.

Categories: דיגיטל

0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *