האינטרנט בבית תקוע? כך תבדקו את מקור הבעיה

בדיקת מהירות גלישה באינטרנט

אנחנו כבר מזמן בעידן של האינטרנט המהיר. אלו לא מהירויות של 10 מגה-ביט או 20, אלא על 100 מגה-ביט ומעלה. זה כבר הפך לסטנדרט כמעט בכל הארץ, ואין סיבה שלא תקבלו את מה שמגיע לכם. אז אם גם אצלכם האינטרנט איטי ולא זז, הנה מדריך שיעזור לכם למצוא את מקור הבעיה.

כמה האינטרנט שלכם מהיר?

הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא איזו חבילת אינטרנט רכשתם מספק האינטרנט שלכם. בין אם זה בזק בינלאומי, הוט HOT)), פרטנר, סלקום, 012, 019 או שאר החברות, חשוב לדעת על מה אתם משלמים – כך גם תדעו האם מהירות האינטרנט היא הגיונית או איטית להחריד.

הדבר השני הוא לחבר מחשב – נייח או נייד, היישר לנקודת התקשורת של המודם או הנתב (ראוטר) בכבל רשת פיזי. הסיבה היא כי גלישה דרך רשת אלחוטית (WiFi) עלולה לגרום לקשיים ואיטיות בחיבור, אז קודם כל צריך חיבור יציב וישירות לנתב או המודם.

הדבר הבא הוא לבצע בדיקת מהירות (Speed Test). נכנסים לדפדפן, מחפשים בגוגל בדיקת מהירות או מקליקים כאן, ובודקים את התוצאות – מה המהירות שקיבלתם? האם היא קרובה לחבילת האינטרנט שעליה אתם משלמים? אם כן, אתם כבר יודעים שאין כל בעיה בתשתית האינטרנט בבית. אם לא, התקשרו לספק ודרשו טכנאי שיבוא לבדוק את התשתית.

האינטרנט ב-WiFi מקרטע

אם התשתית תקינה, כלומר חיברתם מחשב היישר למודם או לנתב בכבל רשת וקיבלתם מהירות גלישה מספקת – נותר לבדוק כעת את מהירות האינטרנט האלחוטי. לעיתים זה מקור רוב הבעיות באינטרנט בבית כאשר יש המון צרכנים ונתב אחד שצריך להתמודד עם כולם.

את בדיקת האינטרנט האלחוטי מבצעים באמצעות מחשב נייד המחובר לרשת ה-WiFi בבית או אפשר גם באמצעות הטלפון החכם. חשוב להיות קרוב לנתב האלחוטי כדי לוודא כי אין הפרעות בתוך הבית בזמן הבדיקה. התהליך דומה: פותחים את הדפדפן ומחפשים בגוגל בדיקת מהירות גלישה באינטרנט או פשוט מקישים כאן.

לחצו על תחילת בדיקת Speed Test ותגלו כמה מהיר האינטרנט שקיבלתם. המספר הזה צריך להיות קרוב לזה שקיבלתם בעת בדיקת מהירות הגלישה באינטרנט שבוצעה על המחשב המחובר ישירות בכבל רשת לנתב או למודם.

המספר שונה באופן משמעותי? יכולים להיות לכך כמה סיבות:

נתב ישן

הנתב שלכם לא תומך במהירות הגבוהה של חבילת האינטרנט שלכם: אם יש לכם חבילת גלישה מהירה של מעל 100 מגה-ביט בשנייה, נדרש גם שימוש בנתב התומך במהירויות הללו. נתב מודרני שנרכש בשנתיים האחרונות תומך בכל הפרוטוקולים החדשים כמו 802.11n או 802.11ac וחלק אף תומכים בתקנים החדשים כמו WiFi 5 ו-WiFi 6.

ציוד ישן

גם המחשב או הטלפון שלכם צריך לתמוך בפרוטוקולים האחרונים כדי להיות מסוגל לנצל את מלוא רוחב הפס של ספק האינטרנט. זה אומר שאם המחשב הנייד כבר בן חמש שנים וגם הטלפון מעל שלוש שנים, ייתכן כי הם לא מסוגלים להעביר נתונים כל כך מהר וזו הסיבה שהאינטרנט איטי.

מיקום הנתב

הנתב, הקופסה הקטנה שממנה יוצאות אנטנות, היא האחראית לקליטת ה-WiFi בבית. לכן, ככל שהבית יותר גדול, הקליטה של הרשת יורדת מאוד. גם כמות משתמשים עשויה להכביד על עבודת הנתב, כך שהוא לא מסוגל לעמוד בקצב.

הפתרון הוא לבדוק את מיקום הנתב בבית. אם יש בעיות קליטה אפשר לנסות להזיז אותו, במידת האפשר, בין חדרי הבית. אם לא ניתן בשל מיקום קו בזק או הוט, אפשר לנסות לתלות אותו גבוה ככל הניתן על הקיר. מלבד זאת, בבית גדול כדאי מאוד לשקול פתרון של נתב בטכנולוגיית Mesh, המאפשר לפרוס את הרשת האלחוטית בבית באמצעות מספר נתבים יחדיו.

דיגיטל טכנולוגיה כללי עיצוב שיווק שיווק שותפים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
שיקולים עיקריים לטעינת כרטיסי סים בתשלום מראש
בנוף של תקשורת סלולרית, כרטיסי סים בתשלום מראש הם מחליף משחקים, ומציעים גמישות ושליטה שאין שני להם....
קרא עוד »
דצמ 20, 2023
כמה עולה רישיון של מערכת CRM?
כיום ניתן לרכוש מערכות CRM, הן מיועדות לניהול הקשרים עם הלקוחות, ובלא מעט ארגונים ובתי עסק, כמעט והכרח...
קרא עוד »
אפר 22, 2021
https://www.aghai.co.il/ – המקום הטוב ביותר לבנות אתר
כל עסק, כל בעל מקצוע, אשר מעוניין להקים אתר אינטרנט ובפרט חנות וירטואלית, צריך לדעת לבחור את האנשים...
קרא עוד »
יונ 17, 2019